Somon file cu bis de rosii

Somonul este cel mai cunoscut si mai gatit peste in lume atât în ​​casă, cât și în bucătăria profesională. Poate fi gătit prăjit, coapt, fiert, la gratar, afumat și crud, se poate servi cu legume, orez și paste , cu sos alb sau roșu .

rețeta de astăzi este simpla si gustoasa și se poate pregati în 20 de minute, are un cost redus si poate fi servit pentru orice ocazie.
pentru 4 pers.

4 felii de file de somon 150gr 200 gr rosii uscate 400gr rosii în cutie 200 gr ceapa rosie 1 cățel de usturoi sare, piper, oregano 2 linguri de ulei de măsline

  • puneți o tigaie pe foc și până când se încălzește bine asezonati somonul cu sare și piper.
  • puneți uleiul de măsline la tigaie și apoi feliile de somon, prajiti pana se face crusta.
  • intre timp taiati cubulete ceapa si usturoiu.
  • scoateți somonul din foc și lăsați-i să se odihnească până când vom face sosul.
  • adaugati ceapa si usturoiul si caliti pana cand incepe si devine trasparenta.
  • adaugati rosiile in cutie si pisati cu o furculita .
  • taiati fasii subtiri si rosiile uscate si le puneti in sos.
  • asezonai cu sare,piper si oregan ,puneti capac si lasati la foc mic 10-15 min.
  • cand trece acest timp adaugati feliile de somon si lasati 3-5 min impreuna .

Serviti imediat cu legume fierte sau cartofi la cuptor si pofta buna !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.