Tarta Tatin

Tarta Tatin este o tartă originară din Franța ,pregatita cu mere și scortisoara ,aluat foietaj ,copt la cuptor și apoi întoarsă cu susul în jos, o greșeală dulce care a devenit faimoasă în întreaga lume. Surorile franceze Tatin au aceast merit. Ei pregăteau masa pentru niște vânători în restaurantul lor și una dintre surori a uitat să pună aluatul sub mere. fără să mai aibă timp să facă alta, pune foietajul peste merele caramelizate,baga la cuptor și cand era gata răstoarnă totul. A devenit imediat un succes și a fost numit după numele și restaurantul lor .

pentru 8 pers

1500 de mere

250g zahăr

1 lingură de scortisoara

coaja și suc de o portocale

50 ml de rom

1 pachet de aluat foietaj

50 gr unt

  • Decojiti merele, tăiați în 4 și curățați și din semințe, presarați cu zahăr, suc și coaja de portocale, rom, scortisoara și amestecați totul bine. 
  • Pregatiti o tava cu  unt și puneți merele deasupra. coaceți in cuptor la 220 de grade timp de 20 de minute. 
  • scoateți din cuptor și acoperiți cu aluat foietaj, închideti marginile și colțurile bine.
  • reveniți la cuptor la 155 de grade timp de 30-35 de minute până devine auriu.
  • scoateți din cuptor și, cu ajutorul unui vas de servire, întoarceți tortul, lăsați să se răcească puțin și tăiați .
  • Serviți cu zahăr pudra și dacă vă place cu înghețată vanilie. 

CEVA DULCE PRAJITURI RETETE DIN FRANTAReazioni: 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.