Tarta Tatin este o tartă originară din Franța ,pregatita cu mere și scortisoara ,aluat foietaj ,copt la cuptor și apoi întoarsă cu susul în jos, o greșeală dulce care a devenit faimoasă în întreaga lume. Surorile franceze Tatin au aceast merit. Ei pregăteau masa pentru niște vânători în restaurantul lor și una dintre surori a uitat să pună aluatul sub mere. fără să mai aibă timp să facă alta, pune foietajul peste merele caramelizate,baga la cuptor și cand era gata răstoarnă totul. A devenit imediat un succes și a fost numit după numele și restaurantul lor .
pentru 8 pers
1500 de mere
250g zahăr
1 lingură de scortisoara
coaja și suc de o portocale
50 ml de rom
1 pachet de aluat foietaj
50 gr unt
- Decojiti merele, tăiați în 4 și curățați și din semințe, presarați cu zahăr, suc și coaja de portocale, rom, scortisoara și amestecați totul bine.
- Pregatiti o tava cu unt și puneți merele deasupra. coaceți in cuptor la 220 de grade timp de 20 de minute.
- scoateți din cuptor și acoperiți cu aluat foietaj, închideti marginile și colțurile bine.
- reveniți la cuptor la 155 de grade timp de 30-35 de minute până devine auriu.
- scoateți din cuptor și, cu ajutorul unui vas de servire, întoarceți tortul, lăsați să se răcească puțin și tăiați .
- Serviți cu zahăr pudra și dacă vă place cu înghețată vanilie.
CEVA DULCE PRAJITURI RETETE DIN FRANTAReazioni: