Souvlaki se numesc frigarui in limba greaca si sunt bucati de carne marinati in sos si dupa gatiti.
Astazi vreau sa gatesc frigarui, si vreau ceva fara grasime. Am ales o bucata de muschi de porc destul de slaba ca carne asa ca trebuie sa stau atenta pentru ca sa usuca foarte repede, si asa am avut idea sa fac aceasta reteta tipica greceasca.
pentru 6 persone
1 kg muschi de porc
8 betisoare din lemn pentru frigarui
200gr iaurt
50 ml ulei extravergin de masline
10 gr sare
piper
1 lingurita de boia dulce
1 ardei rosu mare
3-4 frunze de salata verde
2 rosii
300ml sos tzatziki
Daca nu aveti gata pita recomand tot timpu sa incepeti cu 2-3 ore mai de vreme.
pregatiti si sosul mai devreme .
- Pregatim carnea.trebuie taiata cubulete si marinata cu iaurt,ulei,boia, sare si piper,acoperim si lasam la rece pentru 2-3 ore.
- Taiem si ardeiul rosu fasii si dupa cubulete,facem frigarui cu carnea si ardei si lasam 15-20 min acoperiti la temperatura camerei.
- Le prajim pe plita,gratar sau tigaie la foc mediu pana sunt gata si servim cu pita noastra,cu salata si rosii taiate si cu tzatziki langa.
Sa aveti pofta !!!