„Pita” este o lipie pufoasa facuta cu apa si faina . Este folosita pentru „pita gyros” o spcialite greceasca, umpluta cu carne de porc ,cartofi prajiti,rosii ,ceapa si tzatziki. Asa ca astazi va propun varianta mea de pita .
pentru 6 persoane avem nevoie de;
500 gr faina
10gr sare
5 gr drojdie proaspata
1/2 linguruta zahar
1 lingura ulei masline
300ml apa temperatua calduta
Trebuie sa incepem cu mult inainte ,cel putim 3 ore, facem aluatul si lasam la dospit .
- Topim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca di volum.Apa trebuie sa fie calduta.
- Pregatim faina,adaugam sarea si mestecam. facem loc in centru si adaugam uleiul si drojdia,amestecam si adugam restul de apa lucrand bine cu forta pentru 10 min. Trebuie sa fie un aluat moale dar sa nu sa se lipesca de mana noastra.Acoperim si lasam in loc cald sa creasca 3 ore.
- Cand a dublat volumul ,facem 6 paline din aluat,intindem cu sucitor si gaurim cu furculita.
- Le punem la o tigaie incinsa bine si unsa cu putin ulei cate 3 min pentru fiecare parte.
Potem sa servim langa carne ,cu salata ,cu branza si muraturi si in multe feluri,depinde de voi.
Incerca pita gyros cu pui si sos de iaurt,gasesti reteta AICI
Punem totul pe farfuri, pita taiata in 4,carne a noastra si sosul tzatziki,rosii si castravete langa.
Sa aveti pofta !!!
Sa aveti pofta !!!
2 gânduri despre „pita greca”