beer can chicken

Beer can chicken este un preparat de pui la grătar  indirect, în care o cană deschisă de bere sau altă băutură conservată este introdusă în cavitatea unui pui și apoi folosită pentru a ține puiul vertical în timp ce gătește pe grătar sau cuptor . În timpul procesului de gătire berea adăuga aroma la mâncare.  Puiul se află într-o poziție verticală, grăsimea se scurge și pielea este gătită uniform.  Se crede ca Beer can chicken are origina din Louisiana in USA.

pentru 4 persoane

1 pui grill 1,5-1,8 kg

1 cutie de bere de 330ml

3 lingurite sare

1/2   lingurita piper de cayenne

1 lingurita seminte de mustar

1 lingurita seminte de chimen

1 lingurita origano

ulei de masline

2 linguri Barbeque sos

2 linguri ketckup

  • amestecam semințe de muștar, semințe de chimen,sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf.
  • Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi puiul.
  • deschidem berea și golim jumate din bere.
  • punem puiul peste cutia de bere,ne asicuram sa ramana drept si ca nu sa misca.
  • Bagam în cuptor in partea jos ,la 210 de grade pentru o oră și 10 minute.
  • când este gata, scoatem din cuptor și lăsam să se răcească timp de 10 minute înainte sa taiem puiu.
  • se toarna berea ramasta in tigaie si se pune pe foc,lasam pana devine un sos gros si turnam peste carne.

serviti cu cartofi prajiti, cu salata, cu orez sau… vedeti mai jos

Gasiti reteta pentru pita greca

pentru shawarma am folosit sos cu smantana si arpagic

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.